Sadržaj

Linkovi

 

Publikacije

17.11.2011. Redoviti sastanak Udruge "Osmijeh"

Poštovani roditelji, sastanak udruge Osmijeh održat će se 17. prosinca 2011. u 11 sati na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilišni kampus Borongaj).

Na sastanku ćemo održati redovitu Skupštinu Udruge. Što se tiče glavne teme predlažemo da u slijedećih nekoliko tjedana sugerirate temu koja Vas najviše interesira, neovisno da li je to tema iz područja specijalističkog timskog pristupa liječenju ili iz područja socijalnih prava. Udruga postoji već više od četiri godine te bi mogli razgovarati i o tome kako roditelji vide svoju ulogu i obveze u Udruzi, što treba mijenjati a što potencirati u radu Udruge.

Budući da se približavaju blagdani na sastanku će se podijeliti i prigodni pokloni pristigle donacije "Kraša".

Udruga "Osmijeh"

29.04.2011. Redoviti sastanak Udruge "Osmijeh"

Poštovani roditelji, sastanak udruge Osmijeh održat će se 28. svibnja 2011. u 11 sati na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu (Sveučilišni kampus Borongaj). Tema sastanka je "Važnost rane logopedske intervencije u djece s rascjepom nepca i/ili usne. Kada se javiti logopedu? Što mislimo pod ranom logopedskom intervencijom?". Predavanje će održati mr. sc. Ana Dembitz, prof. logoped.

Rano je djetinjstvo najkritičnije i najosjetljivije razdoblje u djetetovom životu. Stoga je važno iskoristiti razvojni potencijala koji taj period nudi. Rana intervencija usmjerena je na djecu s biološkim ili okolinskim čimbenicima rizika za uredan razvoj, ali i na onu djecu s već utvrđenim poteškoćama u razvoju. Način na koji se dijete u tom razdoblju potiče ima značajan učinak na način kako se ono razvija. Upravo u tome prepoznajemo odgovornost roditelja, a zadatak je stručnjaka pomoći im.

10.02.2011. Redoviti sastanak Udruge "Osmijeh"

Poštovani roditelji, članovi Udruge "Osmijeh", tijekom svibnja planiramo održati naš redoviti sastanak Udruge.

Točan datum sastanka biti će oglašen na web stranicama.

Sve vaše prijedloge oko teme sastanka ili pozvanog predavanja možemo zajedno prokomentirati na forumu.

Budući da već duže vrijeme nismo mijenjali početnu stranicu, postavljamo novu fotografiju uz pozdrav naših odjelnih i operacijskih sestara.

Tim Udruge "Osmijeh"

Slika sestara

12.05.2010. Pročitajte članak o prevenciji karijesa.

Članak prof. dr. sc. Hrvoja Jurića, specijalista pedodoncije Zavoda za dječju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu možete preuzeti ovdje.

Sastanak 27.01.2010. Obavještavamo Vas da će se sljedeći sastanak Udruge roditelja i djece s rascjepom usne i /ili nepca Osmijeh održati 17. travnja 2010. u 11 sati na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. (Sveučilišni kampus Borongaj)

Predavanje će održati prof. dr. sc. Hrvoje Jurić sa Zavoda za dječju stomatologiju, Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Tema predavanja je "Specifični postupci u održavanju oralne higijene".

Tijekom predavanja ukazalo bi se na važnost održavanja redovite oralne higijene, koja snažno utječe na ukupno zdravlje usne šupljine, njezinih tvrdih i mekih tkiva, kao i cijelog organizma. U predavanju će se naglasiti specifičnost postupaka kod djece s rascjepom usne i/ili nepca odnosno što, kada i kako možemo napraviti kako bi im olakšali oralnu higijenu.

Sastanak 20.09.2009. Obavještavamo Vas da će se sljedeći sastanak Udruge roditelja i djece s rascjepom usne i /ili nepca Osmijeh umjesto 11. listopada 2009. održati 24. listopada 2009. godine u 11:00 sati na Edukacijsko Rehabilitacijskom Fakultetu (Sveučilišni kampus Borongaj)!

Za ovaj sastanak članovi Udruge imaju mogućnost predložiti temu predavanja koja bi ih najviše interesirala. Prijedloge možete postati na forumu na sljedećoj lokaciji.

10.06.2009. HUMANITARNI PROJEKT BO(L)JE se nastavlja....

Iako je event završen hum.projekt ide dalje. Na svečanom eventu koji je održan u CITY CENTRU ONE 6.6.2009. prodano je 7 fotografija i prikupljeno je 9200 kn. Ostale fotografije su i dalje na prodaju!

Zahvaljujemo se Kseniji Brkić koja je osmislila cijeli projekt te svima koji su na bilo koji način doprinijeli projektu, te naravno kupcima i sponzorima!

Idući sastanak Udruge: 06.06.2009. u 11.00 na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Sveučilišnom kampusu (vidi sliku za lokaciju)

01.06.2009. HUMANITARNI PROJEKT BO(L)JE Pozivnica BiteMyStyle Logo

Zadovoljstvo nam je najaviti da će predavanje na temu: " Uzroci nastanka rascjepa usne i nepca"održati Sanda Huljev Frković dr. med. specijalist pedijatar, Klinika za pedijatriju, Zavod za genetiku i bolesti metabolizma KBC-a Zagreb.

Veselimo se Vašem dolasku !

23-25.4.2009. UDRUGA OSMIJEH NA DANIMA UDRUGA OSIJEK 2009 U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Osijeku su od 23-25.4.2009. održani dani udruga cijele Hrvatske!

Udruga Osmijeh sudjelovala je na raspravi pod nazivom Promicanje i razvoj volonterstva u odgoju i obrazovanju, kulturi, športu i zdravstvu. Također smo sudjelovali u raspravi pod nazivom: Partnerstvo civilnih udruga u zdravstvu i profitnog sektora!

Dani udruga Osijek

19.02.2009. Članak Članak Prof. Damira Tarokića "Vi i vaše dijete" možete preuzeti ovdje.

18.11.2008. Sastanak Poštovani roditelji, članovi Udruge "Osmijeh", naš sljedeći sastanak održat će se 24. siječnja 2009. godine u 11 sati u prostorijama Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.

Predavanje će održati Prof. Damir Tarokić, psiholog. Tema predavanja je «Vi i vaše dijete». Na našem prošlom sastanku Profesor Tarokić napravio je kratku anketu među roditeljima o pitanjima koja ih najviše interesiraju. Predavanje će biti upravo bazirano na tim pitanjima. Na forumu su česti upiti kako se «postaviti» prema vlastitom djetetu za vrijeme boravka u bolnici te nakon dolaska kući.

Naš slijedeći sastanak pravo je mjesto gdje ćete dobiti stručni savjet a također moći izmijeniti, u diskusiji nakon predavanja, svoja iskustva. Na sastanku Udruge ponovno će biti studentice koje će paziti djecu.

30.09.2008. Donacija Stigle su igračke! Hvala na donaciji

30.09.2008. Sastanak Poštovani roditelji, članovi Udruge "Osmijeh", obavještavamo vas da na sastanku u subotu, 04.10 nećemo imati studentice koje paze našu djecu (nastava na Fakultetu počinje 06.10). Nadamo se Vašem razumijevanju te dolasku na zanimljivo predavanje prim.Marna i dr.Ožegovića! Pozdrav svim članovima i našim malim anđelima!

26.09.2008. Sastanak: Podsjećam sve članove Udruge ali i sve zainteresirane da dođu na naš slijedeći sastanak 4. listopada u 11 sati u prostorijama Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Prof Marn i dr Ožegović održat će kratko predavanje o ulozi audiologa u našem timu te važnosti praćenja nalaza na srednjem uhu kod djece s rascjepima. Također vas želim obavijestiti da će u utorak 30. rujna na radio Sljemenu dr Vitković biti gost oko 15.30 te će biti razgovora o specifičnosti anestezije kod male djece s posebnim osvrtom na bebe s rascjepom. Dr Vitković je anesteziolog iz našeg tima i educira se za korištenje fibera u anesteziji (instrument koji smo kupili preko Udruge). Na web stranici je i njen tekst o anesteziji kod male djece a koji će izaći i u idućem broju časopisa "Zdrav život".

© Udruga Osmijeh 2007 - 2008 |webmaster| Naslovnica|Kontakt|Vrh stranice|

Stranica je zadnji put osvježena: 28/04/2020

 
Preporučeni preglednik Get Firefox Stranica je posjećena: hit counter puta.